Categorie: Vulkanen


Maars en freatische uitbarstingen Vulkanen

Maars en freatische uitbarstingen

Een maar is een vulkanische krater die ontstaat wanneer magma in contact komt met grondwater om een ​​stoomexplosie te produceren. Ukinrek Maar: Views of East Ukinrek Maar Crater, gevormd in april 1977 tijdens een uitbarsting van 10 dagen. Deze uitbarsting bood onderzoekers een zeldzame - en meest recente - mogelijkheid om de vorming van een maar door vulkanische activiteit waar te nemen.

Lees Verder
Soorten vulkanische uitbarstingen Vulkanen

Soorten vulkanische uitbarstingen

Artikel door Jessica Ball Hawaiiaanse uitbarsting Hawaiiaanse uitbarsting. In een Hawaiiaanse uitbarsting wordt vloeibare lava uitgeworpen uit een ventilatieopening terwijl vuurfonteinen of lava stromen. De uitbarsting van 1969 in Mauna Ulu, een opening van de Kilauea-vulkaan in Hawaï, was een spectaculair voorbeeld van vuurfontein. Foto door D.A. Swanson, USGS, 22 augustus 1969.

Lees Verder
Pele's Hair en Pele's Tears Vulkanen

Pele's Hair en Pele's Tears

Een van de meest ongewone soorten lava Artikel door: Hobart M. King, Ph.D., RPG Pele's Hair: Een cluster van Pele's Hair uit Hawaii met een handlens die wordt gebruikt voor schaalverdeling. Creative Commons-foto door Cm3826. Klik om te vergroten. Vreemde rotsen van Flying Lava De vulkanen van Hawaii produceren veel spectaculaire, gevaarlijke en beangstigende bezienswaardigheden.

Lees Verder
Mount Cleveland vulkaan Vulkanen

Mount Cleveland vulkaan

Een van de meest actieve vulkanen in Aleutian Island Arc in Alaska en een bedreiging voor het internationale en lokale luchtverkeer. Mount Cleveland Volcano barst een aspluim uit die door de wind naar het westen-zuidwesten wordt gedragen op een hoogte van ongeveer 6000 meter (ongeveer 19.700 voet). Deze foto is genomen door Jeff Williams, een astronaut aan boord van het International Space Station, op 23 mei 2006.

Lees Verder
Kilauea-vulkaan: foto's van de uitbarsting van 2018 Vulkanen

Kilauea-vulkaan: foto's van de uitbarsting van 2018

Kilauea kaarten en foto's zijn van het USGS Hawaiian Volcano Observatory. New Lava Delta New Lava Delta: lavastromen uit de Lower East Rift Zone zijn de oceaan binnengekomen langs de meest oostelijke kust van het eiland. Sinds het begin van de huidige uitbarstingscyclus begin mei 2018, zijn ongeveer 875 hectare lavadella's gebouwd waar lavadistributiekanalen in de oceaan vallen.

Lees Verder
Etna - Italië Vulkanen

Etna - Italië

Artikel door Jessica Ball Mount Etna in Eruption at Night Mount Etna nachtuitbarsting: een nachtfoto van de Etna in uitbarsting (2008). Beeldauteursrecht iStockphoto / Frizi. De Etna: Inleiding De Etna is de hoogste en meest actieve vulkaan in Europa. Torenhoog boven de stad Catania op het eiland Sicilië, groeit het al ongeveer 500.000 jaar en bevindt het zich midden in een reeks uitbarstingen die in 2001 zijn begonnen.

Lees Verder
De Vesuvius - Italië Vulkanen

De Vesuvius - Italië

Artikel door Jessica Ball Foto van de Vesuvius en de baai van Napels Een panorama van de Golf van Napels, Italië, met de hoge bevolkingsdichtheid en handel. Mt. De Vesuvius rust stil op de achtergrond. Beeldauteursrecht iStockphoto / Danilo Ascione. De Vesuvius Inleiding De Vesuvius is de enige actieve vulkaan op het vasteland van Europa en heeft enkele van de grootste vulkaanuitbarstingen op het continent voortgebracht.

Lees Verder
Arenal-vulkaan (Volcán Arenal), Costa Rica Vulkanen

Arenal-vulkaan (Volcán Arenal), Costa Rica

Artikel door Jessica Ball Afbeelding van Arenal-vulkaan Arenal-vulkaan is een conische stratovulkaan die aan de oever van het Arenal-meer in het noordwesten van Costa Rica staat. Het is de jongste en meest actieve vulkaan in het land en is sinds 1968 in bijna constante uitbarsting. Beeldauteursrecht iStockphoto / M.

Lees Verder
Spectaculaire foto's van vulkaanuitbarsting Vulkanen

Spectaculaire foto's van vulkaanuitbarsting

Een verzameling foto's en afbeeldingen met vulkaanuitbarstingen wereldwijd Sarychev-vulkaan: deze afbeelding van de Sarychev-vulkaan in de vroege momenten van een uitbarsting werd op 12 juni 2009 met een handcamera gemaakt door een astronaut op het internationale ruimtestation van NASA. Sarychev is een van de meest actieve vulkanen op de Kuril-eilanden van Japan.

Lees Verder
Redoubt-vulkaan - Alaska Vulkanen

Redoubt-vulkaan - Alaska

Artikel door Jessica Ball Redoubt: 1990 Eruption Cloud Eruption cloud from Redoubt Volcano gezien vanaf het schiereiland Kenai. De paddestoelvormige pluim rees op uit lawines van heet puin (pyroclastische stromingen) die over de noordflank van de vulkaan stroomden. Een kleinere, witte stoompluim stijgt op uit de topkrater.

Lees Verder
Galeras-vulkaan, Colombia Vulkanen

Galeras-vulkaan, Colombia

Artikel door Jessica Ball Foto van Galeras Volcano Foto van Galeras Volcano genomen op 30 december 2005 door de gemeenschap van Pasto, Colombia door José Camilo Martínez. Pasto heeft een bevolking van meer dan 300.000 mensen en zou gevaar lopen als zich een grote uitbarsting zou voordoen in Galeras. Creative Commons-licentie.

Lees Verder
Vulkanische as Vulkanen

Vulkanische as

Een vulkanisch gevaar dat vaak wordt onderschat in zijn geografische bereik en impact. Artikel door: Hobart M. King, Ph.D., RPG Vulkanische as pluim van Cleveland Volcano, gelegen op Chuginadak Island in de Aleutian Island Chain voor Alaska. NASA-foto genomen door Jeff Williams, Flight Engineer, van het International Space Station.

Lees Verder
Schop ze Jenny Volcano Vulkanen

Schop ze Jenny Volcano

Artikel door: Hobart M. King, Ph.D., RPG Kick 'em Jenny Volcano Map Kick' em Jenny Volcano Map: Kick 'em Jenny vulkaan bevindt zich onder de oceaan ongeveer vijf mijl ten noorden van het eiland Grenada in het Caribisch gebied Zee. Mount Saint Catherine is de dichtstbijzijnde actieve vulkaan naar Kick 'em Jenny en bevindt zich op het eiland Grenada.

Lees Verder
De vulkaan onder Yellowstone Vulkanen

De vulkaan onder Yellowstone

De "Yellowstone Supervolcano" produceerde enkele van de grootste uitbarstingen van de aarde. Video's met Jake Lowenstern, USGS-wetenschapper verantwoordelijk voor Yellowstone Volcano Observatory - 16 april 2009 USGS-wetenschapper-verantwoordelijk voor Yellowstone Volcano Observatory, Jake Lowenstern, legt vulkanische kenmerken uit bij Yellowstone en beantwoordt verschillende interessante vragen, waaronder: "Hoe weten we Yellowstone is een vulkaan?

Lees Verder
Mount Agung Vulkanen

Mount Agung

Een actieve en gevaarlijke vulkaan op het eiland Bali. Artikel door: Hobart M. King, Ph.D., RPG Mount Agung gezien vanuit het oosten en stijgend boven de wolken. De caldera-rand van de berg Batur is zichtbaar in de verte. Tijdens de uitbarsting van 1963-1964 brulden pyroclastische stromen en lahars over deze hellingen. Ze reisden helemaal naar de oceaan en doodden iedereen op hun pad.

Lees Verder
Vulkanische gevaren Vulkanen

Vulkanische gevaren

Veel soorten gevaren worden geassocieerd met vulkanen Artikel door Jessica Ball Lava Flows Dit is een van de verschillende lavastromen van de Prince Avenue-stroom die dwars door het bos snijdt tussen de dwarsstraten van Paradise en Orchid. De lavastroom is ongeveer 3 meter breed. (Kalapana / Royal Gardens, Hawaii).

Lees Verder
Mount Saint Helens-video's van USGS Vulkanen

Mount Saint Helens-video's van USGS

Verslag over een 30-jarige geschiedenis van uitbarstingen en monitoring Video's uitgebracht in mei 2010 door de United States Geological Survey. Video: Wetenschappers van de United States Geological Survey die betrokken zijn bij de reactie op de uitbarsting van Mount St. Helens in 1980, vertellen over hun ervaring, leggen de impact uit van de uitbarsting, de omvang ervan en wat ze hebben geleerd over vulkanen.

Lees Verder
Actieve vulkanen van ons zonnestelsel Vulkanen

Actieve vulkanen van ons zonnestelsel

Activiteit is waargenomen op aarde en op manen van Jupiter, Neptunus en Saturnus Artikel door: Hobart M. King, Ph.D., RPG Vulkanen op Io: Io, een maan van Jupiter, is het meest vulkanisch actieve lichaam in ons zonnestelsel . Het heeft meer dan 100 actieve vulkanische centra, waarvan vele meerdere actieve openingen hebben. Uitbarstingen duiken steeds weer grote delen van de maan op.

Lees Verder
Vulkanen op Venus Vulkanen

Vulkanen op Venus

Vulkanen op Venus: een gesimuleerd kleurenbeeld van het oppervlak van Venus gemaakt door NASA met behulp van radartopografiegegevens verkregen door het Magellan-ruimtevaartuig. Vergrote weergaven op 900 x 900 pixels of 4000 x 4000 pixels. Ontdekking van een vulkanisch landschap Venus is de planeet die het dichtst bij de aarde staat. Het oppervlak van Venus wordt echter verborgen door verschillende lagen dikke bewolking.

Lees Verder
Stromboli-vulkaan - Italië Vulkanen

Stromboli-vulkaan - Italië

Artikel door Jessica Ball Afbeelding van Stromboli Een uitzicht op het eiland dat bekend staat als "Stromboli." Een pluim stijgt op uit de vulkanische opening met dezelfde naam. Het eiland heeft een paar honderd inwoners. Deze weergave toont de noordoostkant van het eiland waar de meeste van hun woningen zich bevinden. Beeldauteursrecht iStockphoto / miralex.

Lees Verder