Categorie: Platentektoniek


Platentektoniek en de Hawaiiaanse hotspot Platentektoniek

Platentektoniek en de Hawaiiaanse hotspot

Heruitgegeven van Eruptions of Hawaiian Volcanoes - Past, Present, and Future door Robert Tilling, Christina Heliker en Donald Swanson US Geological Survey Algemene informatie Product 117. Pacific Basin-kaart: kaart van de Pacific Basin met de locatie van de Hawaiian Ridge-Emperor Seamount Chain en de Aleutian Trench.

Lees Verder
Plate Tectonics Map - Plate Boundary Map Platentektoniek

Plate Tectonics Map - Plate Boundary Map

Artikel door: Hobart M. King, Ph.D., RPG Een algemene kaart van de belangrijkste tektonische platen van de aarde. Deze platen bewegen en werken met elkaar samen om aardbevingen, vulkanen, bergketens, geulen in de oceaan en andere geologische processen en kenmerken te produceren. Kaart opgesteld door de Geological Survey van de Verenigde Staten.

Lees Verder
Platentektoniek - Pangea Continent-kaarten Platentektoniek

Platentektoniek - Pangea Continent-kaarten

Artikel door: Hobart M. King, Ph.D., RPG Illustratie van USGS. Platentektoniek Platentektoniek is de studie van de lithosfeer, het buitenste deel van de aarde bestaande uit de korst en een deel van de bovenste mantel. De lithosfeer is verdeeld in ongeveer een dozijn grote platen die bewegen en op elkaar inwerken om aardbevingen, bergketens, vulkanische activiteit, geulen in de oceaan en vele andere functies te creëren.

Lees Verder