Categorie: Olie en gas


Olievelden vanuit de ruimte 's nachts Olie en gas

Olievelden vanuit de ruimte 's nachts

De geografische distributie van boorlocaties kan vanuit de ruimte in kaart worden gebracht met behulp van de zichtbare Radiometer Suite-gegevens van Infrared Imaging van de Suomi National Polar-Orbiting Partnership-satelliet. Deze afbeeldingen werden geproduceerd door NASA met behulp van gegevens verkregen in april en oktober 2012. Artikel door: Hobart M. King, Ph.D.

Lees Verder
Wat is een zoutkoepel? Olie en gas

Wat is een zoutkoepel?

Kolommen zout die binnendringen door bovenliggende sedimenteenheden. Midden Jurassic zout: deze dwarsdoorsnede toont rotsen van het Bassin van Oost-Texas tussen de grens van Oklahoma-Texas (aan de linkerkant) en de kustlijn van de Golf van Mexico (aan de rechterkant). De paarse steeneenheid is het Midden-Jurazout, een steeneenheid die onder druk kan stromen.

Lees Verder
Eagle Ford Shale Olie en gas

Eagle Ford Shale

Hydraulische breuken en horizontaal boren hebben de Eagle Ford en verschillende bijbehorende rotseenheden tot een van de meest productieve olieproducerende doelen in de Verenigde Staten gemaakt. Artikel door: Hobart M. King, Ph.D., RPG Eagle Ford Shale: Dit is een 'nachtlicht'-afbeelding van Zuidoost-Texas van de Suomi-satelliet van NASA.

Lees Verder
Wat is LNG - vloeibaar aardgas? Olie en gas

Wat is LNG - vloeibaar aardgas?

Een efficiënte manier om aardgas te transporteren waar geen pijpleidingen beschikbaar zijn. Artikel door: Hobart M. King, Ph.D., RPG LNG-terminals: Cartoon van LNG-liquefactie- en hervergassingsterminals. Op de liquefactie-terminal (links) wordt aardgas via een pijpleiding ontvangen uit een putveld, vloeibaar gemaakt, opgeslagen en geladen op LNG-transportschepen.

Lees Verder
Wat is Frac Sand? Olie en gas

Wat is Frac Sand?

Dit speciale zand is een van de sleutels voor de productie van olie en aardgas uit strakke schalieformaties. Artikel door: Hobart M. King, Ph.D., RPG Frac-zand: vergrote weergave van frac-zand (rechts) en een typische zand van vergelijkbare korrelgrootte (links). Merk op dat het frac-zand een meer uniforme korrelgrootte, mooi afgeronde korrelvormen en een uniforme samenstelling heeft.

Lees Verder
Methaanhydraat Olie en gas

Methaanhydraat

'S Werelds grootste aardgasbron zit gevangen onder permafrost en oceaanafzettingen. Artikel door: Hobart M. King, Ph.D., RPG Methaanhydraat: Links staat een bal-en-stok-model van methaanhydraat met het centrale methaanmolecuul omringd door een "kooi" van watermoleculen. Andere koolwaterstofmoleculen zoals pentaan en ethaan kunnen de centrale positie in deze structuur innemen.

Lees Verder
Natural Gas Royalty Estimate Olie en gas

Natural Gas Royalty Estimate

Hoeveel moet je worden betaald voor uw gas? Deze calculator kan worden gebruikt om een ​​schatting van uw verwachte Monthy inkomen te produceren uit een aardgas goed, in de veronderstelling dat u kunt in ieder geval raden naar de gemiddelde goed opbrengst in miljoenen kubieke voet per dag. Houd er rekening mee dat dit slechts een schatting is en dat u veel meer of minder geld zou kunnen krijgen.

Lees Verder
'S Werelds grootste olielekkage kaart Olie en gas

'S Werelds grootste olielekkage kaart

Artikel door: Hobart M. King, Ph.D., RPG Kaart met grootste olievlekken: deze kaart toont de locatie van elf van 's werelds grootste olievlekken. De gekleurde vierkanten geven de bron van de lekkage aan - oorlog (rood), een put op land (groen), een put in de oceaan (blauw) of een schip (zwart). Kaart auteursrecht door.

Lees Verder
Geschiedenis van energieverbruik in de Verenigde Staten Olie en gas

Geschiedenis van energieverbruik in de Verenigde Staten

Artikel door: Hobart M. King, Ph.D., RPG Geschiedenis van energieverbruik: deze grafiek illustreert de geschiedenis van energieverbruik in de Verenigde Staten tussen 1775 en 2009. Het traceert de hoeveelheid verbruikte energie in de vorm van hout, steenkool , aardolie, aardgas, waterkracht en kernenergie in vierduizenden BTU.

Lees Verder
Inzicht in aardgasprijzen Olie en gas

Inzicht in aardgasprijzen

Prijzen veranderen in de loop van de tijd en per locatie als reactie op aanbod, vraag en andere factoren. Artikel door: Hobart M. King, Ph.D., RPG Gemiddelde residentiële aardgasprijs per staat Aardgasprijskaart: de prijs van aardgas is niet uniform in de Verenigde Staten. In plaats daarvan wordt de prijs bepaald door vraag, aanbod, nabijheid van productie, regelgevingsomgevingen en de kosten van aardgas dat in het lokale distributiesysteem stroomt.

Lees Verder
World Shale Gas Resources Olie en gas

World Shale Gas Resources

Opnieuw gepubliceerd uit een eerste beoordeling van 14 regio's buiten de Verenigde Staten door de Energy Information Administration Shale Gas Well: het gebruik van horizontaal boren in combinatie met hydraulische fracturering heeft het vermogen van producenten om winstgevend aardgas te produceren uit geologische formaties met lage permeabiliteit aanzienlijk uitgebreid. , met name schalieformaties.

Lees Verder
Wat is schaliegas? Olie en gas

Wat is schaliegas?

Heruitgegeven vanaf een "Energie in het kort" in december 2010 door de Energy Information Administration Map of Shale Gas Plays in the Lower 48 States Map of the major shale gas play in the lower 48 states, inclusief de sedimentaire bassins die deze bevatten. Klik voor een grotere weergave. Wat is schaliegas en waarom is het belangrijk?

Lees Verder
Wat zijn oliezanden? Olie en gas

Wat zijn oliezanden?

Ook bekend als "teerzand" - veel van de fossiele brandstoffen in de wereld zijn opgesloten in deze afzettingen. Artikel door: Hobart M. King, Ph.D., RPG Oliezand: Close-upfoto van teerzand. Van Asphalt Ridge in de buurt van Vernal, Utah. Afbeelding door Argonne National Laboratory. Wat zijn oliezanden? Oliezanden, ook bekend als 'teerzanden', zijn sedimenten of sedimentaire gesteenten bestaande uit zand, kleimineralen, water en bitumen.

Lees Verder
Guarbonen en hydraulische breuk Olie en gas

Guarbonen en hydraulische breuk

Guarbonen: Links: guarbonencluster, afbeelding in het publieke domein gemaakt door R. Loganathan. Rechts: guarbonen, foto door Tracey Slotta, Amerikaanse ministerie van Landbouw, ARS Systematic Botany and Mycology Laboratory. Een boon die water verandert in gelpoeder gemaakt van de boon van een relatief onbekende plant die in India en Pakistan wordt gekweekt, kan water snel in een zeer dikke gel veranderen.

Lees Verder
Gebruik van aardgas Olie en gas

Gebruik van aardgas

Aardgas is een belangrijke brandstof en een grondstof bij de productie. Artikel door: Hobart M. King, Ph.D., RPG Eindgebruik van aardgas in de Verenigde Staten: elektriciteitsopwekking, industrie, woningen en commerciële gebouwen waren de belangrijkste aardgasverbruikende sectoren in de Verenigde Staten in het kalenderjaar 2013.

Lees Verder