Categorie: Astronomie, satelliet, ruimte


Meteoor douches Astronomie, satelliet, ruimte

Meteoor douches

Wat veroorzaakt meteorenregen? ---- Hoe meteorenregen te observeren. Copyright 2008 David K. Lynch. Alle rechten voorbehouden. "Vallende sterren", "vallende sterren" of meteoren, noem ze wat je wilt. Deze lichtpunten die door de nachthemel schijnen, zijn kleine stukjes rots uit de ruimte. Ze komen onze atmosfeer binnen met snelheden tot 71 km / s (~ 158.000 mph).

Lees Verder
Fytoplanktonbloei vanuit de ruimte Astronomie, Satellite, Space

Fytoplanktonbloei vanuit de ruimte

Explosieve fytoplanktongroei verspreidt bloemen over honderden kilometers oceaan. Artikel door: Hobart M. King, Ph.D., RPG Deze afbeelding is een satelliet van een fytoplankton bloei die zich ontwikkelde in de Atlantische Oceaan voor de kust van Namibië in 2008. De bloei verscheen voor het eerst ongeveer 28 oktober en begon te verdrijven door 14 november.

Lees Verder
Satellietbeeld van de Himalaya-bergketen Astronomie, satelliet, ruimte

Satellietbeeld van de Himalaya-bergketen

Himalaya satellietbeeldkaart Dit is een Landsat GeoCover 2000 satellietbeeldkaart van het Himalaya-gebergte - het langste en hoogste gebergte op aarde. De Himalaya vormt een boog van 1500 mijl door Noordoost-Pakistan, Noord-India, Zuid-Tibet, Nepal, Sikkim en Bhutan. In het noorden ligt het hoogplateau van Centraal-Azië en in het zuiden liggen de vlaktes van Midden-India.

Lees Verder
De kunstmatige eilanden van Dubai Astronomie, satelliet, ruimte

De kunstmatige eilanden van Dubai

Er zijn honderden kunstmatige eilanden in de Perzische Golf. Een satellietbeeld van de kunstmatige eilanden van Dubai in februari 2009. Van links naar rechts: Palm Jebel Ali, Palm Jumeirah en The World. NASA-afbeelding gemaakt door Jesse Allen. Klik om te vergroten. Palm Jumeirah is 's werelds grootste kunstmatige eiland. Vegetatie verschijnt rood in dit valse kleuren satellietbeeld uit 2010.

Lees Verder
Download Google Earth gratis Astronomie, satelliet, ruimte

Download Google Earth gratis

Ontdek wat u kunt doen met Google Earth! Inzoomen vanuit de ruimte: met Google Earth kunt u vanuit de ruimte afdalen om bijna elke locatie op aarde te bekijken! Wat is Google Earth? Google Earth is een gratis programma van Google waarmee u over een virtuele wereldbol kunt "vliegen" en de aarde kunt bekijken via afbeeldingen met hoge resolutie en satellietbeelden.

Lees Verder
HEBT U EEN RUIMTEROT GEVONDEN? Astronomie, satelliet, ruimte

HEBT U EEN RUIMTEROT GEVONDEN?

EEN INLEIDENDE HANDLEIDING VOOR METEORIETEN-IDENTIFICATIE De derde in een reeks artikelen van Geoffrey Notkin, Aerolite Meteorites Meteorwrong: Slakken, soms sintel of afvloeiing genoemd, is een bijproduct van metaalsmelten en bestaat meestal uit een conglomeraat van metaaloxiden. Slakken zijn een van de stoffen die het meest worden aangezien voor meteorieten, omdat het verbrand en gesmolten lijkt op het oppervlak en vaak aan een magneet kleeft vanwege het hoge ijzergehalte.

Lees Verder
IJZER METEORIETEN Astronomie, satelliet, ruimte

IJZER METEORIETEN

DE HARTEN VAN LANGE VERLATEN ASTEROÏDEN De zesde in een reeks artikelen van Geoffrey Notkin, Aerolite Meteorites Gibeon-plak: een grote gepolijste eindsnede van de Gibeon (IVA), fijn octahedrietijzer, voor het eerst ontdekt in 1836 in de Namib-woestijn, Namibië. Gibeon wordt door verzamelaars gewaardeerd om zijn prachtige etspatroon en populair bij juweliers omdat het een zeer stabiel ijzer is en niet vatbaar voor roest.

Lees Verder
Jachtmeteorieten in Antarctica Astronomie, satelliet, ruimte

Jachtmeteorieten in Antarctica

Meteorieten uit Antarctica: ongelooflijke aantallen bijna perfecte meteorieten worden gevonden in de "blauwe ijs" ablatiegebieden van Antarctica. De bovenstaande foto toont verschillende exemplaren verzameld uit het Miller Range ijsveld door NASA's Antarctic Search for Meteorites. Afbeelding door NASA. Meteoriet vinden: wanneer meteorietjagers een exemplaar in het veld vinden, wordt het ter plaatse gefotografeerd met een meetschaal en een op de achtergrond zichtbaar identificatienummer.

Lees Verder
Leven op Europa? Astronomie, Satellite, Space

Leven op Europa?

Deze maan van Jupiter heeft misschien leven in een ondergrondse oceaan. Leven op Europa: Water uit een oceaan onder de grond op Jupiters maan, Europa, zou het oppervlak kunnen bereiken door lekken of uit hete wateropeningen barsten. Dit water zou de chemie van de oceaan onder de oppervlakte onthullen en kan microben bevatten die eronder leven.

Lees Verder
METEORIETE TYPES EN CLASSIFICATIE Astronomie, satelliet, ruimte

METEORIETE TYPES EN CLASSIFICATIE

De tweede in een reeks artikelen van Geoffrey Notkin, Aerolite Meteorites Iron Meteorite: Detail van een gepolijste en geëtste plak van een sideriet (ijzer) meteoriet die in 2005 werd gevonden in het strewnfield van Brenham, Kansas door professionele meteorietjager Steve Arnold. De plak is geëtst met een milde oplossing van salpeterzuur om een ​​in elkaar grijpend patroon van ijzer-nikkellegeringen, taeniet en kamaciet te onthullen.

Lees Verder
HOEVEEL ZIJN METEORIETEN WAARD? Astronomie, satelliet, ruimte

HOEVEEL ZIJN METEORIETEN WAARD?

EEN HANDLEIDING VOOR HET VERZAMELEN EN DE METEORIETE MARKTPLAATS De vierde in een reeks artikelen van Geoffrey Notkin, Aerolite Meteorites Nininger Iron Meteorites: Drie kleine ijzermeteorieten die handgeschilderde H.H. Nininger American Meteorite Laboratory collectienummers dragen. We weten uit oude AML-publicaties dat "D91" het voorvoegsel van Nininger was voor de ijzermeteoriet in Odessa, Texas.

Lees Verder
Wat is een meteoor? Astronomie, satelliet, ruimte

Wat is een meteoor?

Informatie over meteoren, meteoriden, vuurballen en meteorieten. Artikel door: Hobart M. King, Ph.D., RPG meteoor in de vroege ochtend. Fotoauteursrecht door Simon Filiatrault (klik voor meer detail). Gebruikt met toestemming. Meteoren en "Shooting Stars" Meteoren worden meestal gezien als een zeer korte strook licht aan de nachtelijke hemel.

Lees Verder
STONY-IRON METEORIETEN Astronomie, satelliet, ruimte

STONY-IRON METEORIETEN

HET BESTE VAN BEIDE WERELDEN De negende in een reeks artikelen van Geoffrey Notkin, Aerolite Meteorites Enorme pallasite op Brenham strewnfield: de auteur (linksboven) en zijn jachtpartner Steve Arnold, met een 230-pond pallasite van de beroemde Brenham, Kansas strewnfield. De mis is door ons ontdekt tijdens het filmen van de Science Channel-documentaire "Meteorite Men" in het najaar van 2008.

Lees Verder
Satellietbeelden van Amerikaanse staten (Landsat) Astronomie, satelliet, ruimte

Satellietbeelden van Amerikaanse staten (Landsat)

Alabama satellietbeelden Alaska satellietbeelden Arizona satellietbeelden Arkansas satellietbeelden Californië satellietbeelden Colorado satellietbeelden Connecticut satellietbeelden Delaware satellietbeelden Florida satellietbeelden Georgia satellietbeelden Hawaii satellietbeelden Idaho satellietbeelden Illinois satellietbeelden Indiana satellietbeelden Iowa satellietbeelden Kansas satellietbeelden Kentucky satellietbeelden Afbeeldingen Louisiana satellietbeelden Maine satellietbeelden Maryland satellietbeelden Massachusetts satellietbeelden Michigan satellietbeelden Minnesota satellietbeelden Mississippi satellietbeelden Missouri satellietbeelden Montana satellietbeelden Nebraska satellietbeelden Nevada satellietbeelden New Hampshire satellietbeelden New Jersey satellietbeelden New Mexico satellietbeelden New York satellietbeelden North Carolina satellietbeelden North Dakota satellietbeelden Ohio satellietbeelden Oklahoma satellietbeelden Oregon satellietbeelden Pennsylvania satellietbeelden Rhod e Island Satellietbeelden South Carolina Satellietbeelden South Dakota Satellietbeelden Tennessee Satellietbeelden Texas Satellietbeelden Utah Satellietbeelden Vermont Satellietbeelden Virginia Satellietbeelden Washington Satellietbeelden West Virginia Satellietbeelden Wisconsin Satellietbeelden Wyoming Satellietbeelden Verenigde Staten Steden Wereld Landen Wereldsteden Satellietfoto's van Earth at Night Copyrightinformatie: gegevens die worden gebruikt om de bovenstaande afbeelding te produceren, werden geleverd door NASA's Earth Science Enterprise Scientific Data Purchase Program en geproduceerd, onder NASA-contract, door Earth Satellite Corporation.

Lees Verder
Canada Topo-kaarten - Topografische kaart Astronomie, satelliet, ruimte

Canada Topo-kaarten - Topografische kaart

Canadese topografische kaarten - Aangepast afgedrukt Reproductie van het Department of Natural Resources Canada basiskaarten Laat MyTopo uw Canadese topografische kaarten op groot formaat op waterdicht, gelamineerd of glanzend papier afdrukken. U kunt de kaart overal in Canada centreren met de gebruiksvriendelijke tools op hun website.

Lees Verder
EEN METEORIETE COLLECTIE STARTEN Astronomie, satelliet, ruimte

EEN METEORIETE COLLECTIE STARTEN

De tiende in een reeks artikelen van Geoffrey Notkin, Aerolite Meteorites Arizona stenen meteorieten: een verzameling Arizona stenen meteorieten weergegeven in een glazen kast om ze te beschermen tegen stof en accidentele schade. De grotere stenen, linksboven, zijn een assortiment van complete individuen, plakjes en eindstukken van het Gold Basin strewnfield (L4, Mohave County, Arizona).

Lees Verder
Near-Earth asteroïden Astronomie, Satellite, Space

Near-Earth asteroïden

Wat zijn ze en waar komen ze vandaan? Door David K. Lynch, Copyright 2007 Alle rechten voorbehouden. Artist's concept van een asteroïde impact. NASA-afbeelding. Sinds de aarde 4,5 miljard jaar geleden werd gevormd, wordt deze gebombardeerd met stenen uit de ruimte. Elk jaar komt ongeveer 50.000 ton asteroïde materiaal de atmosfeer van de aarde binnen.

Lees Verder
Satellietbeeld van West Virginia Astronomie, Satellite, Space

Satellietbeeld van West Virginia

West Virginia Satellietbeeld - Bekijk steden, rivieren, meren en omgeving Satellietbeelden voor buurlanden: Kentucky Maryland Ohio Pennsylvania Virginia Dit is een Landsat GeoCover 2000 satellietbeeldkaart van West Virginia. Steden, rivieren, meren, bergen en andere functies die in deze afbeelding worden getoond, zijn onder andere: West Virginia Cities: Beckley, WV Bluefield, WV Charleston, WV Clarksburg, WV Elkins, WV Huntington, WV Martinsburg, WV Morgantown, WV Parkersburg, WV Weirton, WV Wheeling, WV West Virginia Rivers, Lakes, Water Features: Bluestone Lake Burnsville Lake Cheat River Elk River Greenbrier River Kanawha River Monongahela River Mount Storm Lake New River Ohio River Potomac River Shenandoah River Summersville Lake Sutton Lake Tugg Fork River Tygart Lake Overig Prominent West Virginia Kenmerken: Allegheny Mountains Appalachian Mountains West Virginia landbouwgrond Meer satellietbeelden Staat Satellietbeelden: kleuren Landsat weergaven van alle 50 staten.

Lees Verder
WAT ZIJN METEORIETEN? Astronomie, satelliet, ruimte

WAT ZIJN METEORIETEN?

De eerste in een reeks artikelen van Geoffrey Notkin, Aerolite Meteorites Sikhote-Alin Iron Meteorite: een mooi voorbeeld van een Sikhote-Alin ijzermeteoriet, met een gewicht van 409,9 gram, die in februari 1947 in Oost-Rusland viel. Deze meteoriet is beschreven als een individu, omdat het een volledige massa is (in plaats van een geëxplodeerd granaatscherffragment) dat vanzelf op aarde viel.

Lees Verder
De geologie van Pluto Astronomie, satelliet, ruimte

De geologie van Pluto

"Pluto laat ons een verscheidenheid aan landvormen en complexiteit van processen zien die wedijveren met alles wat we in het zonnestelsel hebben gezien." - Alan Stern, hoofdonderzoeker van New Horizons. Snakeskin-topografie over Pluto: wetenschappers van NASA weten niet hoe ze de geologie moeten interpreteren van een recent beeld van Pluto dat een scan van 300 mijl breed van het landschap laat zien.

Lees Verder