Meer

Functionaliteit van Attribute Assistant en ArcGIS Online

Functionaliteit van Attribute Assistant en ArcGIS Online


Wij zijn een EGIS-groep die Arc Desktop 10.3.1 en ArcGIS Online gebruikt, evenals de Collector-app. Met ArcDesktop gebruiken we de ArcGIS Local Govt Attribute Assistant

We willen gebruikers toestaan ​​om gegevens van serviceverzoekpunten in te voeren met behulp van de Collector-app of ArcGIS online, maar behouden nog steeds de functionaliteit van de Attribute Assistant die we gebruiken in de desktopversie.

In het bijzonder willen we de optie AutoIncrement Number gebruiken om elk nieuw serviceverzoek dat in het veld is geplaatst met behulp van de collector of arcgis online een opeenvolgend verhoogd serviceverzoeknummer te geven. Bovendien, wanneer een punt in het veld wordt neergezet met behulp van de app of online, willen we dat de zip, kaartpagina, kaartblok, zones, enz. automatisch worden doorgetrokken en ingevuld, zodat de veldgebruiker alleen een punt hoeft te laten vallen en het probleem in te voeren. (In principe willen we dat Attribute Assistant zich in ArcGIS Online/Collector gedraagt ​​zoals we het hebben in ArcDesktop)

Ik heb hier behoorlijk wat onderzoek gedaan en dit artikel gevonden http://blogs.esri.com/esri/arcgis/2015/01/29/collector-for-arcgis-v10-3-is-out-and-its -een-big-de-deal/

dat lijkt te zeggen dat er in 10.3 deze functionaliteit zal zijn, maar ik kan niet achterhalen hoe iemand ze in het verleden heeft geïmplementeerd. Klopt dit dat functionaliteit bestaat? en heeft iemand ervaring met het gebruik van Attribute Assistant in de Collector- of ArcGIS Online-omgevingen? En zo ja, hoe heb je het aangepakt?


Ik heb begrepen dat de ArcGIS Attribute Assistant (AA)-tool een ArcGIS Desktop-invoegtoepassing is, waarvoor ArcGIS Desktop en .NET-framework moeten worden uitgevoerd: http://solutions.arcgis.com/shared/help/attribute-assistant/# vereisten

Ik denk niet dat je AA kunt gebruiken in combinatie met ArcGIS Online. Ik was een paar maanden geleden op zoek naar een soortgelijk ding en kon niets vinden. Bij het lezen van de ESRI-blogpost waarnaar je linkte, zag ik ook niets dat suggereerde dat ESRI ondersteuning aan het toevoegen was voor Attribute Assistant (AA) in ArcGIS Online, behalve dat iemand hiernaar vroeg in het commentaargedeelte en de auteur antwoordde dat het was een goede vraag en vroeg om aanvullende use-cases, zodat hij kon begrijpen hoe het zou worden gebruikt. Dus misschien is er in de toekomst iets in de trant van...

Ik kan een benadering schetsen die we momenteel implementeren en die dezelfde functionaliteit zou bieden als wat u zoekt, maar alleen voor een scenario waarin u Collector/ArcGIS Online gebruikt in combinatie met bewerkbare functieservices die worden gehost vanuit uw eigen ArcGIS Server en ArcSDE-database. Als u de database beheert waarnaar Collector gegevens schrijft, kunt u databasetriggers instellen die opgeslagen procedures uitvoeren wanneer nieuwe rij(en) worden ingevoegd/bijgewerkt in de tabel die uw bewerkbare objectlaag bevat. Een opgeslagen procedure kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een ​​automatisch oplopend ID-veld toe te wijzen en kan vervolgens ook SQL Spatial-query's gebruiken om de zip, het kaartblok, enz. toegevoegd via webapplicaties zoals (Collector, Web App Builder, enz...) zouden dezelfde regels voor automatisch ingevulde velden delen die we hadden bij het bewerken van dezelfde lagen met behulp van Desktop-tools, en deze database-triggerbenadering biedt dit.

Dit waren enkele voorbeelden van MS SQL Server-benaderingen voor opgeslagen procedures om een ​​automatisch oplopende ID met voorvoegsels te maken:

http://www.sqlteam.com/article/custom-auto-generated-sequences-with-sql-serverenter link beschrijving hier

Ik heb geen snelle link naar voorbeelden van het type ruimtelijke SQL-query's dat u zou moeten gebruiken om de andere attributen van andere lagen op te zoeken, maar u kunt elders voorbeelden vinden.


Bekijk de video: Creating an AD Attribute