Meer

PostGIS: Wat is het verschil tussen gewone R-tree en R-tree bovenop GiST?

PostGIS: Wat is het verschil tussen gewone R-tree en R-tree bovenop GiST?


Ik heb een ruimtelijke indexstructuur gebouwd die ik probeer te vergelijken met andere bestaande ruimtelijke indexstructuren. Ik moet dezelfde logica coderen (in Java) die PostGIS gebruikt of een Java-bibliotheek vinden die deze logica gebruikt (en ik heb er geen kunnen vinden).

PostGIS zegt dat hun ruimtelijke indexstructuur een R-boom is bovenop GiST.

Ik heb dit bericht gelezen.

Ik heb 3 vragen:

1) Wat is het belangrijkste verschil tussen een gewone R-tree en een R-tree bovenop GiST?

2) Kent u op schijf gebaseerde R-tree-bibliotheken in Java? Degene die ik heb gevonden zijn in-memory R-trees.

3) Als ik een R-tree-implementatie zou vinden (of zelf zou schrijven), hoe moeilijk is het dan om van deze implementatie een "R-tree bovenop GiST" te maken? Ik weet hoe R-trees werken.


Meer informatie over eigen wortelrozen en geënte rozen

Wanneer termen als "eigen wortelrozen" en "geënte rozen" worden gebruikt, kan dit een nieuwe rozentuinier in de war brengen. Wat betekent het als een rozenstruik op zijn eigen wortels groeit? En wat betekent het als een rozenstruik geënte wortels heeft? Laten we eens kijken wat de verschillen zijn tussen eigen wortelrozen en geënte rozen.


Diepe wortelbemesting – Wat is het?

Diepwortelbemesting voor bomen is een proces waarbij je een pijp ongeveer 8-12″ in de grond steekt en vervolgens onder druk kunstmest in de grond spuit. De theorie is dat, aangezien boomwortels diep in de grond zitten, de meststof ook dieper in de grond moet worden gebracht. Omdat dit proces speciale apparatuur vereist, wordt het meestal gedaan door een boomverzorger.

Het is interessant dat de International Society of Arboriculture (ISA) dit erkent als een mythe over tuinieren, en toch verkopen veel ISA-gecertificeerde boomverzorgers de service nog steeds? Dit is wat de ISA zegt:

u hoeft geen "diepe wortelbemesting" uit te voeren om hun wortelstelsel het meest te bereiken

van de vezelige, absorberende wortels van de bomen bevinden zich in de bovenste twintig centimeter aarde

Een recent overzicht van beschikbare literatuur over boombemesting in de VS door Daniel K. Struve (ref 1) concludeerde dat 'Er is weinig verschil gevonden tussen bemestingsmethodes die verspreid zijn even effectief als ondergrondse toepassingen'8221.

Opmerking toegevoegd in juni 2014: Een van de mensen die hieronder een opmerking toevoegde, suggereerde dat diepe wortelbemesting zou kunnen worden gedaan als een doe-het-zelf-project met behulp van een heel eenvoudig apparaat dat verkrijgbaar is bij bouwmarkten. Toen ik deze blog voor het eerst schreef, dacht ik alleen aan de toepassing van een boomverzorger, wat erg duur is. In deze situatie is het oorspronkelijke bericht nog steeds correct. Als het wordt gedaan als een doe-het-zelf-project, zijn de kosten veel lager en is het misschien niet langer weggegooid geld. Ik hoop een toekomstig bericht te doen waarin ik dieper inga op doe-het-zelf-diepwortelbemesting.


Camperdowniep (Ulmus glabra 'Camperdownii')

De camperdown iep is een huilende variëteit van de wych iep die vermeerdering vereist door enten. De hangende, kronkelende takken en het dichte gebladerte kunnen een mooi verborgen gebied eronder creëren. In tegenstelling tot andere iepen heeft het een platter bladerdak dat breder kan worden dan zijn hoogte. Deze soort houdt van vochtige grond, dus zorg voor een goede irrigatie in tijden van droogte.

 • Inheems gebied: Verenigd Koningkrijk
 • USDA-groeizones: 5–7
 • Hoogte: 15-25 voet
 • Blootstelling aan de zon: vol

Normaal of Premium?

Is premium brandstof de premium prijs waard? Kun je een auto met een hoog octaangehalte schaden door hem op de goedkopere dingen te laten rijden?

Er is geen gebrek aan meningen over wie verantwoordelijk is voor het uithollen van de gasprijzen. Een ding is zeker: chauffeurs hebben de neiging om te besparen aan de pomp tijdens extreme prijsstijgingen - ze kopen goedkoper gas met een lager octaangetal.

In de oude pre-elektronische tijd protesteerden auto's tegen zo'n spaarzaamheid door te pingelen als een pachinko-salon, maar de meeste moderne auto's klagen niet hoorbaar, dus misschien vinden ze het niet erg. Of doen ze dat? En omgekeerd, is er enig voordeel te behalen door op te springen voor de dure dingen als je je goed voelt?

Om daar achter te komen, bestelden we een vloot testauto's - sommige gekalibreerd om op normaal te rijden, andere die premium vereisen - en testten ze op het circuit en op een rollenbank.

Maar voordat we ingaan op de resultaten, gaan we naar de verbrandingsschool. Wanneer een bougie afgaat, veroorzaakt deze geen onmiddellijke explosie van de brandstof- en luchtlading van de hele cilinder. De vonk steekt in feite een kleine kern van lucht-en-brandstofmengsel bij de plug aan. Van daaruit breidt een vlamfront zich in alle richtingen uit, waardoor de rest van de lucht en brandstof geleidelijk aan ontsteken. Dit kost enige tijd, maar liefst 60 graden rotatie van de krukas.

Ondertussen ervaart het lucht-en-brandstofmengsel dat het vlamfront nog niet heeft bereikt enorme druk- en temperatuurstijgingen. Als een deel van dit lucht-en-brandstofmengsel voldoende wordt verwarmd en samengedrukt, zal het spontaan exploderen, zelfs voordat het vlamfront ontbrandt. Deze zelfontbranding wordt ontploffing genoemd, of de gevreesde 'klop'.

Nu voor de scheikundeles: olie is een koolwaterstofbrandstof, wat betekent dat de individuele moleculen koolstof- en waterstofatomen bevatten die aan elkaar zijn geketend. Moderne benzine wordt gemengd volgens verschillende recepten, waarvan de actieve ingrediënten ongeveer 200 verschillende koolwaterstoffen bevatten, elk met een ruggengraat van tussen de 4 en 12 koolstofatomen. Een daarvan, isooctaan, bestaat uit 8 koolstof- en 18 waterstofatomen (C8H18) en is uitzonderlijk goed bestand tegen spontaan exploderen wanneer het wordt blootgesteld aan de hitte en druk in een typische verbrandingskamer. Een andere, n-heptaan (C7H16) is zeer gevoelig voor dergelijke zelfontbranding.

Deze twee verbindingen worden daarom gebruikt om de klopvastheid van alle benzinemengsels te beoordelen. Een benzinerecept dat bestand is tegen stoten zoals een mengsel van 87 procent isooctaan en 13 procent n-heptaan dat zou doen, wordt beoordeeld op 87. Racebrandstoffen met een octaangetal van meer dan 100 zijn zelfs beter bestand tegen zelfontbranding dan puur isooctaan. Het octaangetal voor normale brandstof varieert van 85 tot 87, middenklassen van 88 tot 90 en 91 en hoger is premium.

Let wel, premium brandstof bevat niet per se meer energie-inhoud dan gewone brandstof. Integendeel, het maakt agressievere motorontwerpen en kalibraties mogelijk die meer vermogen uit elke gallon benzine kunnen halen.

De neiging van een motor om te kloppen wordt het meest beïnvloed door de compressieverhouding, hoewel het ontwerp van de verbrandingskamer ook een groot effect heeft. Een hogere verhouding onttrekt meer kracht tijdens de expansieslag, maar creëert ook hogere cilinderdrukken en temperaturen, die de neiging hebben om te kloppen. In supercharged motoren gedraagt ​​de vuldruk zich op dezelfde manier. Daarom hebben de krachtigste motoren brandstof met een hoger octaangetal nodig.

Als je zo'n motor brandstof geeft met onvoldoende octaan, gaat hij kloppen. Aangezien het voorlopig onmogelijk is om de compressieverhouding van een motor te veranderen, is de enige oplossing om het ontstekingstijdstip te vertragen (of de vuldruk te verlagen). Omgekeerd, in sommige motoren die zijn ontworpen voor normale brandstof, kunt u de timing vervroegen als u premium verbrandt, maar of dit extra vermogen oplevert, verschilt van motor tot motor.

Klopsensoren worden gebruikt in vrijwel alle nieuwe GM-, Ford-, Europese en Japanse auto's en de meeste DaimlerChrysler-voertuigen die tegenwoordig worden gebouwd. Volgens Gottfried Schiller, directeur aandrijflijntechniek bij Bosch, werken deze op het blok gemonteerde sensoren - een of twee op de meeste motoren en ongeveer de grootte van een kwartier - als kleine seismometers die trillingspatronen door het hele blok meten om klop in elke cilinder. Door op deze sensoren te vertrouwen, kan de motorcontroller de vonktiming van elke cilinder tot aan de harige rand van de klop vooruit houden, waardoor een maximale efficiëntie van elke brandstof wordt bereikt en de schade die stoten aan een motor kan veroorzaken, wordt voorkomen. Maar, merkte Schiller op, slechts een paar voertuigen die zijn gekalibreerd voor normale brandstof, kunnen de timing verbeteren tot boven hun nominale ideale instelling bij het verbranden van premium.

Oudere of minder geavanceerde auto's met mechanische verdelers hebben niet dezelfde speelruimte voor het aanpassen van de timing als systemen zonder verdeler en kunnen daarom niet altijd corrigeren voor onvoldoende octaan of extra octaan.

We moeten er rekening mee houden dat zelfs auto's die zijn ontworpen om op gewone brandstof te rijden, mogelijk een hoger octaangehalte nodig hebben naarmate ze ouder worden. Koolstofophoping in de cilinder kan hotspots creëren die klop kunnen veroorzaken. Dat geldt ook voor defecte uitlaatgasrecirculatiesystemen die de cilindertemperatuur verhogen. Hoge temperaturen en uitzonderlijk lage luchtvochtigheid kunnen ook de octaangetalen van een motor verhogen. Grote hoogte vermindert de vraag naar octaan.

Heb je dat allemaal? Is goed. Laten we de testauto's ontmoeten en nadenken over de resultaten. Aan de lagere technische kant van de schaal bevond zich een regelmatig gasgestookte 5,9-liter Dodge Ram V-8. Deze volledig ijzeren stoterstangmotor heeft een mechanische verdeler en geen klopsensoren, dus de computer heeft geen idee welke brandstof hij verbruikt. Een Honda Accord V-6 met VTEC variabele kleptiming vertegenwoordigde de mainstream-familie-sedanklasse, en een 4,6-liter V-8 Mustang stond in als een up-to-date big-torquer. Beide zijn ontworpen om op normaal loodvrij te werken. Onze eersteklas auto's waren onder meer de hard-opladende 333 pk, 3,2-liter BMW M3 zescilinder met individuele gashendel voor elke cilinder en genoeg rekenkracht om te rennen Apollo 11 tot en met 13. Een Saab 9-5 gaf ons een 2,3-liter turbo onder hoge druk. Omwille van herhaalbare baantests waren alle behalve de M3 uitgerust met automatische transmissies.

We hebben alle voertuigen op beide soorten brandstof laten rijden, op een sleepstrip in de buurt van onze kantoren en op een Mustang-wervelstroomdynamometer die ons werd aangeboden door de motortuningprofessionals van Automotive Performance Engineering in het nabijgelegen Clinton Township, Michigan. Bij aankomst werden alle brandstoftanks geleegd en gevuld met 87-octaan Mobil-reguliere brandstof en werd er twee dagen gereden voor de baan- en dynotest. De tanks werden opnieuw geleegd en gevuld met 91-octaan Mobil premium en opnieuw twee dagen gereden om de motorcontrollers tijd te geven om te acclimatiseren aan het brandstoftype en opnieuw getest. Alle dyno- en baanresultaten waren weersgecorrigeerd.

Onze low-tech Ram slaagde erin een paar extra dyno-pony's op premium brandstof te krijgen, maar op het circuit waren de prestaties vrijwel identiek. De klopsensoren van de Mustang en de EEC-V-computer vonden 2 pk meer op de dyno en schoren een indrukwekkendere 0,3 seconde van zijn kwart mijl tijd op het circuit. De Accord deed een kleine stap achteruit in vermogen (min 2,6 procent) en prestaties (min 1,5 procent) op premium brandstof, een fenomeen waarvoor geen van de experts die we hebben geraadpleegd een verklaring konden bieden, behalve dat de resultaten binnen de normale test zouden kunnen vallen -variabiliteit te testen. Dit kan natuurlijk ook het geval zijn voor de winsten van vergelijkbare omvang die zijn gerealiseerd door de Ram en Mustang.

De resultaten waren dramatischer met de testauto's die premium brandstof nodig hebben. Het geavanceerde Trionic-motorregelsysteem van de Saab met turbocompressor draaide het vermogen 9,8 procent terug op normaal gas, en de prestaties daalden met 10,1 procent op het circuit. Regelmatig branden in onze BMW M3 verminderde de prestaties op het circuit met 6,6 procent, maar noch de BMW, noch de Saab hadden problemen met de rijeigenschappen bij het verbranden van gewone loodvrije brandstof. Helaas maakte de geavanceerde elektronica van de M3 het onmogelijk om de auto op de dyno te testen (zie bijschrift bovenaan).

Onze tests bevestigen dat er voor de meeste auto's geen dwingende reden is om duurdere brandstof te kopen dan de fabriek aanbeveelt, aangezien elke gerealiseerde prestatiewinst zeker veel minder zal zijn dan de procentuele prijsstijging. Schaatsen die regelmatig branden in auto's die zijn ontworpen om op premium brandstof te rijden, kunnen verwachten dat de prestaties met ongeveer hetzelfde procent afnemen als ze aan de pomp besparen. Als de auto voldoende nieuw en geavanceerd is, mag hij geen nadelige gevolgen ondervinden, maar al dergelijke skinflints zouden klaar moeten zijn om terug te schakelen naar premium bij het eerste teken van klop of andere rijproblemen. En tot slot, als een auto die is gekalibreerd voor normale brandstof begint te kloppen op iets minder dan premium of midgrade, moeten eigenaren investeren in een afstelling, reparatie van het emissiecontrolesysteem of wasmiddeladditieven om het wortelprobleem op te lossen in plaats van te verbinden. Klasse ontslagen.


ZORGVEREISTEN

Redbud-bomen verdragen matige droge perioden, maar wanneer ze in de volle zon worden geplant, moeten ze regelmatig worden bewaterd. Om de grond in de zomer koeler en gelijkmatig vochtig te houden, brengt u een laag mulch aan op de infuuslijn van de ledematen.

Om de structurele schoonheid en gezondheid van de boom te behouden, moet u hem indien nodig snoeien om zwakke vorken, overvolle takken en dode ledematen te verwijderen. Het is het beste om direct na de bloei of in de late herfst te snoeien terwijl de boom in rust is.

De meeste ziekten die de redbud aantasten, worden veroorzaakt door schimmelinfecties, waaronder verticilliumverwelking, kanker of afsterven en bladvlekken. Vooral oudere bomen zijn kwetsbaar. Vroege identificatie gevolgd door verwijdering van de getroffen gebieden is de meest effectieve behandeling.

Het blad van 'Forest Pansy' wordt donkerpaars en wordt geleidelijk bordeauxrood naarmate de bladeren zich ontwikkelen. Foto door: Susan A. Roth.


PostGIS: Wat is het verschil tussen gewone R-tree en R-tree bovenop GiST? - Geografische Informatie Systemen

Een geïnverteerde index is een indexgegevensstructuur die een afbeelding opslaat van inhoud, zoals woorden of cijfers, naar de locaties in een document of een reeks documenten. In eenvoudige bewoordingen is het een hashmap-achtige gegevensstructuur die u van een woord naar een document of een webpagina leidt.

Er zijn twee soorten geïnverteerde indexen: A omgekeerde index op recordniveau bevat voor elk woord een lijst met verwijzingen naar documenten. EEN geïnverteerde index op woordniveau bevat bovendien de posities van elk woord in een document. De laatste vorm biedt meer functionaliteit, maar heeft meer rekenkracht en ruimte nodig om te creëren.
Stel dat we de teksten willen doorzoeken “hallo iedereen, ” “dit artikel is gebaseerd op een omgekeerde index, ” “wat een hashmap-achtige datastructuur is”. Als we indexeren op (tekst, woord in de tekst), is de index met locatie in tekst:

Het woord “hello” staat in document 1 (“hello everyone”) beginnend bij woord 1, dus heeft een vermelding (1, 1) en woord “is” staat in document 2 en 3 bij 𔃳rd& #8217 en '82162e'8217 posities respectievelijk (hier is de positie gebaseerd op woord).
De index kan gewichten, frequenties of andere indicatoren hebben.

 • Haal het document op
  Stopwoorden verwijderen: Stopwoorden zijn de meest voorkomende en nutteloze woorden in documenten zoals “I”, “the”, “we'8221, “is”, “an'8221.
 • Stamming van wortelwoord
  Wanneer ik wil zoeken naar “cat'8221, wil ik een document zien met informatie erover. Maar het woord in het document heet “cats'8221 of “catty'8221 in plaats van “cat'8221. Om beide woorden met elkaar in verband te brengen, hak ik een deel van elk woord dat ik lees, zodat ik het '8220hoofdwoord'8221 kan krijgen. Er zijn standaard tools om dit uit te voeren, zoals “Porter'8217s Stemmer'8221.
 • Document-ID's opnemen
  Als het woord al aanwezig is, voeg dan de referentie van het document toe aan de index, maak anders een nieuw item aan. Voeg aanvullende informatie toe, zoals frequentie van woord, locatie van woord enz.

 • Omgekeerde index is bedoeld om snel zoeken in volledige tekst mogelijk te maken, ten koste van een hogere verwerkingssnelheid wanneer een document aan de database wordt toegevoegd.
 • Het is gemakkelijk te ontwikkelen.
 • Het is de meest populaire gegevensstructuur die wordt gebruikt in systemen voor het ophalen van documenten, die op grote schaal worden gebruikt, bijvoorbeeld in zoekmachines.

Let op lezer! Stop nu met leren. Krijg toegang tot alle belangrijke DSA-concepten met de DSA-cursus in eigen tempo tegen een studentvriendelijke prijs en klaar voor de industrie. Om uw voorbereiding van het leren van een taal tot DS Algo en nog veel meer te voltooien, verwijzen wij u naar: Voltooi de voorbereidingscursus voor sollicitatiegesprekken.

Als je live lessen wilt bijwonen van experts uit de industrie, raadpleeg dan DSA Live-lessen


Wat is een relatief pad?

Een relatief pad is een pad dat de locatie van een bestand of map beschrijft ten opzichte van de huidige werkdirectory. Het kan het beste worden gebruikt om te verwijzen naar websites die zich op hetzelfde domein bevinden, idealiter op bepaalde secties van websites waarin de documenten nooit van relatie tot elkaar veranderen. In tegenstelling tot absolute paden bevatten relatieve paden informatie die alleen relatief is ten opzichte van het huidige document binnen dezelfde website, waardoor het niet nodig is om een ​​volledig absoluut pad op te geven. In eenvoudige bewoordingen verwijst relatief pad naar een pad ten opzichte van de locatie van de huidige webpagina.


Je voorouderlijke afkomst

Ons Y-DNA markeert het pad van onze directe vaderlijke voorouders in Afrika naar hun locaties in historische tijden. Uw voorouders droegen hun Y-DNA-lijn op hun reizen. De huidige geografie van uw lijn toont het pad van deze reis. U kunt meer te weten komen over de basisprincipes van de vertakking van uw lijn op de vaderlijke boom van uw voorspelde vertakkingsplaatsing. Deze informatie is afkomstig van wetenschappers die de geschiedenis van populaties over geografie en tijd bestuderen met behulp van Y-DNA. Ze gebruiken zowel de frequenties van elke tak in moderne populaties als monsters van oude begraafplaatsen. Hiermee kunnen zij ons veel vertellen over het verhaal per branche. Dit gaat honderden, duizenden of zelfs tienduizenden jaren terug. Uw tak aan de boom vertelt u waar uw vaderlijke voorouders vandaag aanwezig zijn en over hun waarschijnlijke migratiepaden. Dit is je Y-DNA haplogroep.


Grote zuilvormige bomen in het landschap

Wat als je iets wilt dat echt uitsteekt boven de andere die we hebben voorgesteld, maar toch een smalle visuele vorm behoudt die past bij zuilvormige bomen? We hebben ook opties in deze categorie om te planten. Mensen met een veel grotere beschikbare ruimte kunnen deze meer naar hun zin vinden.

Amerikaanse Arborvitae (Thuja occidentalis)

De Amerikaanse arborvitae heeft prachtig groenblijvend blad.

De afgeronde conische vorm van de Amerikaanse arborvitae is perfect als privacyscherm voor uw tuin. Bovendien is het een visuele knaller, die een hoogte bereikt van maximaal 30 voet met een maximale spreiding van anderhalve meter aan de basis. Een rij hiervan kan zorgen voor een verbluffende piekweergave!

De geschubde bladeren en waaierachtige takken zijn bedekt met een rijke, roodbruine bast. Wanneer het zaadkegels produceert, zijn ze smal en geelgroen van kleur. Het is tolerant voor de meeste grondsoorten en is onderhoudsarm om door te gaan. Van de arborvitae-soorten hou ik het meest van de smal getipte look van deze.

Brodie Eastern Red Cedar (Juniperus virginiana '8216Brodie'8217)

Deze Brodie oosterse rode ceder is een beetje bodemzwaar maar kan worden gesnoeid tot een meer pilaarachtige vorm. Bron: mollsie

Met een van de breedste groeibereiken van de zuilvormige boomsoorten die we vandaag behandelen, kan Brodie buiten in de zones 3-9 worden gekweekt. Het is winterhard tot -30 graden Fahrenheit, maar kan ook de warme en zwoele klimaten van Zuid-Californië verdragen. Het beste van alles is dat deze soort zonder problemen de meeste vochtigheidsgraden van nat tot ongelooflijk droog kan verdragen.

Het veerachtige blad van de Brodie is zeer zelfonderhoudend. Er is weinig tot geen snoei nodig om voor deze boom te zorgen. En als je wilt dat het zweeft, kan de Brodie een maximale hoogte bereiken van een verbazingwekkende 45 voet, met een breedte tot 10 voet. Als je het gesnoeid houdt, blijft het op een beter beheersbare hoogte als je dat wilt.

Oosterse rode ceders zorgen voor veel schitterend groen in een dicht opeengepakte ruimte. U zult genieten van de schoonheid die de Brodie te bieden heeft.

Italiaanse cipres (Cupressus sempervirens)

De Italiaanse cipres is een veel voorkomende verschijning in woonwijken.

De Italiaanse cipres is een echte zuilvormige variëteit, smal van breedte en perfect voor talloze toepassingen. Hun maximale breedte op volledige hoogte is 5 voet, maar als ze korter worden gehouden, blijven ze maximaal 2-3 voet breed. Hoewel ze hoogten tot 40 voet kunnen bereiken als ze aan hun lot worden overgelaten, kunnen ze ook op een kortere hoogte worden getopt en onderhouden.

Deze zijn geweldig voor het kweken van containers of plantenbakken, en hun weelderige groene blad gedijt goed in de volle zon. Ze presteren het beste in de zones 7-11 en zijn daarom een ​​veelvoorkomend verschijnsel in residentiële ontwikkelingen in het zuidwesten van de VS.

Lombardische populier (Populus nigra)

Lombardische populieren zijn uitstekende privacyschermen.

Ben je ooit langs een groot terrein gereden met aan één kant een torenhoge rij bomen? Het kunnen Lombardische populieren zijn, vooral als ze tussen de 40-60 voet hoog zijn. Deze mooie populieren kunnen een grote, stevige barrière vormen waardoor ze een uitstekende kandidaat zijn als windscherm. Ze worden zelfs gebruikt om te voorkomen dat de bovengrond van boerderijen wegwaait!

Vanwege hun hoogte zijn ze ook verbazingwekkend effectief als schaduwbomen. Ze zijn anderhalve meter uit elkaar geplant en vormen een dichte visuele barrière als een levend privacyscherm. Als je op zoek bent naar iets enorms om een ​​levende, bosrijke grens te creëren, dan is dit een geweldige keuze. Ze presteren het beste in de zones 3-9.

Colorado blauwe spar (Picea pungens)

De Colorado blauwe spar heeft prachtig zilverblauw blad.

Last but zeker not least op onze lijst is de Colorado blauwe spar. Deze prachtige naaldhoutgroenblijvende plant heeft zilverachtige blauwgroene naalden en een conische groeiwijze. Het is het meest aanpasbaar aan koude omstandigheden van onze aanbevolen zuilen, en tolereert koud weer tot -40. Meestal wordt het gekweekt in de zones 2-7.

De meeste mensen denken aan sparren in termen van een kerstboom, en deze heeft die ronde kegelvormige gewoonte. Maar door zijn diepe wortelstelsel is hij als een kampioen bestand tegen harde wind en is hij onderhoudsarm. En aangezien het het hele jaar door groeit, wordt u getrakteerd op een mooie zilverblauwe tint die opvalt in landschapsarchitectuur. In de herfst verschijnen er ook kegels van 3 "in de bovenste kruin van de boom.

Hoewel het in het wild 50-75 voet hoog wordt, kan het als een veel kleiner exemplaar worden gehouden, zelfs zo kort als 10-12 voet. De top van de boom is smal, maar naarmate hij naar beneden stroomt, wordt hij breder tot een aangename basis. Al met al is het een mooie boom, en hey, als Kerstmis eraan komt, kun je hem besprenkelen met witte lichten om zijn vakantiecharme te versterken!


Bekijk de video: Иван Муратов PostgreSQL + PostGIS + TimescaleDB хранилище для систем мониторинга транспорта