Meer

Gegevens verbinden met GIS

Gegevens verbinden met GIS


Kwestie 1: Ik heb gewerkt aan de herevaluatie van een Late Woodland Palisaded Village in het zuidwesten van VA. De plattegrond zoals gedigitaliseerd in CAD. Het oorspronkelijke rooster is gevolgd. De graafmachines begonnen hun grid niet in het NE of +,+ kwadrant, maar in het NW of -,+ kwadrant. Alle kenmerken zijn getraceerd met behulp van een CAD-polygoontool en ze zijn allemaal genummerd met een uniek nummer. Tot zover goed.

MAAR, het bleek dat de graafmachines drie niveaus hadden met essentiële informatie, afgezien van de kenmerkende vormen. Dus alle vierkanten van 1011 tien voet zijn gedigitaliseerd met behulp van een dubbele array-tool. En elke samengestelde niveauset kan exact op zijn plaats worden gekopieerd en geplakt met behulp van standaard CAD-tools. Op dat moment zou handmatige etikettering van elk vierkant van de twee andere niveaus vereist zijn.

Het probleem is hoe labels volgens het excentrieke rastersysteem moeten worden toegewezen, zodat wanneer de 3033 vierkanten in een shapefile zijn opgeslagen voor import in QGIS, men nuttige dingen met die vierkanten kan doen.

Omdat ik een relatieve nieuweling ben op het gebied van GIS, viel het me op dat de grote kloof tussen traditionele archeologie, waarvan misschien een meerderheid van de beoefenaars CAD gebruikt; en GIS, waar elk vierkant een geografische locatie heeft, gaat over het labelen van elk vierkant zodat, wanneer omgezet in shapefiles, de labels in de attributentabellen staan ​​en kunnen worden samengevoegd met andere gegevens. De Z-waarden zijn niet belangrijk omdat ik distributiegegevens probeer weer te geven en ze vervolgens na zoekopdrachten kan samenvoegen. Mijn CAD-oplossing is voor elk van de eerste 1011 vierkanten, ik wijs een alfanumerieke code toe aan elk die overeenkomt met de originele kaart. De vermakelijke factor is dat het traditionele X,Y-systeem wordt omgekeerd doordat de Y of kolom eerst wordt vermeld, dan de X of rij. De X-waarden zijn numeriek en de Y-waarden zijn Alfa. Hoe dan ook, mijn probleem is om ofwel dagen vooruit te werken voor al deze pleinen, of dat er een veel eenvoudiger en enigszins geautomatiseerd macro-/scriptsysteem is om dat te bereiken?

Dus, kan GIS, een van de smaken, hoewel ik QGIS gebruik, de geautomatiseerde toewijzing van metagegevens van een achterwaarts systeem van opnemen aan een set vierkanten bewerkstelligen? Om de zaken nog ingewikkelder te maken, werd niet elk vierkant uitgegraven. Maar als er een systeem was waarmee een rechthoekige reeks vierkanten kon worden gecodeerd en vervolgens in CAD kon worden geïmporteerd, zou ik de niet benodigde vierkanten gemakkelijk kunnen verwijderen door handmatige selectie en verwijdering.

Terugkomend op het oorspronkelijke probleem, lijkt het erop dat het verkrijgen van platte kaarten in geo-gecodeerde GIS-toepasbare systemen de grootste hindernis is bij het combineren van archeologie en GIS. Als er een relatief gemakkelijke manier zou zijn om kenmerken/vierkanten/wat dan ook te geocoderen, zodat ze vervolgens in GIS zouden kunnen worden geïmporteerd, zou er veel meer bruikbare analyse kunnen worden uitgevoerd.

Maar ben ik als relatieve newbie totaal off-base en is er een relatief gemakkelijke oplossing?


Er zijn zeker elegantere manieren om dit te doen, vooral als je het moet herhalen en de scriptroute wilt volgen. Persoonlijk zou ik geen drie overlappende rasters behouden en in plaats daarvan gewoon een vert_zone-attribuut hebben van alle gegevens die ik aan een enkel raster toevoegde. Je hoeft niet elke rastercel afzonderlijk toe te schrijven (althans niet in GIS - CAD is misschien een ander verhaal), maar je moet wel een aantal selecties en veldberekeningen maken voor deze methode. Het is de eenvoudigste, snelste, zou in elke situatie moeten werken die ik kan bedenken op basis van de beschikbare details.

  1. Voeg drie nieuwe velden toe aan uw rasterlaag - ROW_ID, COL_ID, CELL_ID. Ik zou aanraden dat het allemaal strings zijn, zelfs als ze alleen numerieke waarden bevatten.
  2. Selecteer handmatig een hele rij en bereken vervolgens in het veld de ROW_ID-attributen voor alleen de geselecteerde records tot het juiste aantal. Ik zou persoonlijk aanraden om voorloopnullen te gebruiken, maar dat ben ik alleen.
  3. Herhaal deze stap voor elke rij en doe vervolgens hetzelfde voor elk kolomveld en bereken in plaats daarvan het COL_ID-attribuut naar de juiste letter(s). Je moet net zoveel selecties en veldberekeningen maken als je rijen en kolommen hebt (32x32ish gebaseerd op 1011, dus 64 herhalingen), maar het is beter dan het cel voor cel te doen. Als je al hebben alle drie de rasters overlappen, ik zou dit alle drie tegelijkertijd doen en me dan zorgen maken over het toevoegen van nog een z-attribuut om de rasters van elkaar te onderscheiden.
  4. Ten slotte kunt u nog een veldberekening voor alles tegelijk doen om de rij- en kolom-ID's samen te voegen in het CELL_ID-attribuut.

Het zou eigenlijk beter kunnen zijn om het raster in de eerste plaats in QGIS te (her)creëren in plaats van het over te zetten vanuit CAD. Er kunnen enkele labeltools of plug-ins zijn die de attributen kunnen creëren die u wilt tijdens het maken van een raster (omdat er blijkbaar een kavel van gereedschappen om rasters te maken in QGIS). Maar gezien het niet-standaard referentiesysteem en de beperkte opties die ik elders heb gezien, kan ik niet zeggen dat het zeker een betere benadering zou zijn.


GIS-vacaturesites

Op zoek naar een baan in het GIS-vak? Een van de eerste plaatsen om te beginnen met zoeken naar een GIS-baan is op vacaturesites die specifiek GIS-banen vermelden. U kunt niet alleen zoeken naar vacatures, u kunt ook cv's plaatsen op bepaalde sites die gespecialiseerd zijn in werkgelegenheid in de GIS-industrie.

GIS-vacatures vermeld op GIS Lounge
Geospatiale vacatures die gratis kunnen worden bekeken en gratis kunnen worden geplaatst.

Canadian Geomatics Employment Center
De Canadian Geomatics Employment Centre-website biedt gebruikers tools om GIS-, Remote Sensing-, CAD- en Mapping-banen te vinden door Canadese werkgevers in contact te brengen met gekwalificeerde werkzoekenden. Registratie en cv plaatsen is gratis voor werkzoekenden en werkgevers.

Canadese GIS-banen
Van Geomatics in Canada, vacatures voor GIS-banen in Canada. Geomatics in Canada is een portaal dat gespecialiseerd is in bedrijven in Canada die GIS- en Remote Sensing-georiënteerd zijn.

grondwerken
Remote Sensing en GIS vacatures uit Europa en Noord-Amerika. Mix van veelal academische en onderzoeksgerichte functies.

GeoSearch
Recruiters in geografische informatiesystemen (GIS), Global Positioning Systems (GPS), fotogrammetrie, teledetectie, beeldverwerking, computerwetenschappen en gerelateerde technologieën en wetenschappen.

GetGISJobs
Vacatures voor de Verenigde Staten met af en toe vacatures voor andere landen. Vacatures zijn gratis te plaatsen en te bladeren.

GIS Jobs Clearinghouse
Waarschijnlijk de meest bekende vacaturesite. Alleen GIS-banen wereldwijd (de meeste uit de VS) worden dagelijks op deze site geplaatst.

GoGeomatics
GoGeomatics is een vacaturesite voor banen in GIS (of geomatica zoals het vakgebied in Canada algemeen bekend is). Er zijn aparte portals voor posities in de VS, Canada en Europa. Het plaatsen en zoeken naar vacatures is gratis, maar u moet zich wel registreren om de actuele vacatures te bekijken.

Mijn GIS-banen
Een geospatiale carrièrewebsite die honderden vacatures voor GIS, remote sensing en gerelateerde geospatiale velden van het internet op één plek samenvoegt. Bovendien kunnen GIS-werkgevers hun vacatures rechtstreeks op de site plaatsen.

Vacatures bij SCGIS
Incidentele banen en vrijwilligersfuncties op milieu- en ecologisch gebied worden op deze site geplaatst. Inloggen vereist.


Les: Enquêtes, kaarten, dashboards en verhaalkaarten verbinden

door JosephKerski

Door componenten van moderne GIS met elkaar te verbinden, waaronder veldonderzoeken, dashboards, interactieve kaarten en multimediakaarten, kan ruimtelijk denken, kritisch denken en rigoureus gebruik van GIS-tools en -gegevens worden bevorderd. Deze les begeleidt u bij het maken van een enquête in Survey123, het in kaart brengen van de resulterende gegevens in ArcGIS Online, het maken en gebruiken van een dashboard en het maken van een storymap.

Deze les richt zich op beloopbaarheid - de mate waarin gemeenschappen worden gezien als beloopbaar door voetgangers, mensen in rolstoelen, op scooters, op fietsen en andere niet-voertuigmodi. Dezelfde concepten kunnen echter worden gebruikt voor elk thema, van lokaal tot mondiaal: aantal voetgangers en voertuigen, waterkwaliteit, weersobservaties, huisvesting of bedrijfstype, zonering, lichtmasten, recyclingbakken, invasieve soorten, zwerfvuil en andere kenmerken of problemen in het natuurlijke of gebouwde landschap.

Deze les is opgedeeld in 4 delen:
Deel 1: Een veldonderzoek maken met Survey123.

Deel 2: Een kaart maken en analyseren op basis van uw onderzoeksgegevens.

Deel 3: Een dashboard maken van uw enquêtegegevens.

Deel 4: Een storymap maken van uw veldgegevens.

Het bijgevoegde zip-bestand bevat de les (in PDF en ook in DOCX-formaat zodat het gemakkelijk kan worden gewijzigd) plus de afbeeldingen die in de les worden gebruikt.

Zou u deze locatie als beloopbaar beschouwen? Dat is de focus van deze les. De les begeleidt u bij het maken van een enquête, kaart, dashboard en storymap.


Ontdek de waarde van locatietechnologie

In onze steeds digitaler wordende wereld, met miljarden apparaten die zijn verbonden met het Internet of Things (IoT), hebben leidinggevenden toegang tot ongekende hoeveelheden bedrijfsgegevens, waaronder een verscheidenheid aan geospatiale gegevens. De meest concurrerende organisaties begrijpen dat locatiegegevens unieke inzichten bieden en verborgen relaties, patronen en trends onthullen die tot sterkere besluitvorming leiden.

Download onze e-books om te zien hoe locatie-intelligentie groei en digitale transformatie mogelijk maakt: AI en locatie-intelligentie aan het werk zetten, Betekenis geven van digitale transformatie, en Optimaal profiteren van het internet der dingen.


Een ArcGIS-account verkrijgen bij WSU

Als u met ArcGIS op de WSU-campus wilt werken, kunt u een e-mail sturen naar Shadi Tafaroji op [email protected] Shadi Tafaroji zorgt voor uw eigen WSU ArcGIS-account, wat belangrijk is om toegang te krijgen tot alle ArcGIS-bronnen die hier beschikbaar zijn, inclusief trainingsbronnen en manieren om uw werk te delen met de WSU-campusgemeenschap.

ArcGIS Online is te vinden op https://www.arcgis.com en is krachtige cloudgebaseerde software die mensen, gegevens en kaarten met elkaar verbindt met behulp van interactieve kaarten. Het is een goed begin als je de ArcGIS-producten van ESRI wilt gebruiken. Na het verkrijgen van een ArcGIS-account (zie hierboven), is het goed om in te loggen bij de organisatie "Wichitastate." Dit zorgt ervoor dat u toegang heeft tot de beschikbare bronnen voor het gebruik van ArcGIS. ArcGIS Online is natuurlijk overal beschikbaar, zelfs buiten de campus, maar het is nog steeds goed om in te loggen met je WSU ArcGIS-account.


Gegevens verbinden met GIS - Geografische informatiesystemen

Een officiële website van de regering van de Verenigde Staten

De .gov betekent dat het officieel is.
Websites van de federale overheid eindigen vaak op .gov of .mil. Zorg ervoor dat u zich op een site van de federale overheid bevindt voordat u gevoelige informatie deelt.

De site is beveiligd.
De https:// zorgt ervoor dat u verbinding maakt met de officiële website en dat alle informatie die u verstrekt, wordt gecodeerd en veilig wordt verzonden.


Oktober 2021

GIS-Pro 2021
3 oktober – 6, 2021
Baltimore, Maryland, VS

Minnesota GIS/LIS-consortiumconferentie
13 oktober – 15, 2021
St. Cloud, MN, VS

De 31e jaarlijkse conferentie en workshops van het Minnesota GIS/LIS Consortium worden gehouden van 13-15 oktober 2021 in het River's8217s Edge Convention Center in St. Cloud, Minnesota. Workshops vinden plaats op woensdag 13 oktober, gevolgd door de conferentie op donderdag en vrijdag.

Conferentie Noordwest GIS-gebruikersgroep
25-28 oktober 2021
Yakima, Washington, VS

De 2021-conferentie wordt gehouden in het Yakima Convention Center in Yakima, Washington. We komen samen rond het thema Samen opnieuw opbouwen en bespreken hoe GIS en ruimtelijke technologieën kunnen worden gebruikt om te herbouwen.


Gegevens verbinden met GIS - Geografische informatiesystemen

Een officiële website van de regering van de Verenigde Staten

De .gov betekent dat het officieel is.
Websites van de federale overheid eindigen vaak op .gov of .mil. Zorg ervoor dat u zich op een site van de federale overheid bevindt voordat u gevoelige informatie deelt.

De site is beveiligd.
De https:// zorgt ervoor dat u verbinding maakt met de officiële website en dat alle informatie die u verstrekt, wordt gecodeerd en veilig wordt verzonden.

De 2010 wildland-urban interface van de aangrenzende Verenigde Staten - geospatiale gegevens, 2e editie

De wildland-urban interface (WUI) is het gebied waar huizen elkaar ontmoeten of vermengen met onontwikkelde wildlandvegetatie. Dit maakt de WUI een brandpunt voor conflicten tussen mens en milieu, zoals bosbranden, versnippering van leefgebieden, invasieve soorten en achteruitgang van de biodiversiteit. Met behulp van geografische informatiesystemen (GIS) hebben we U.S. Census (2010) en USGS National Land Cover Data (2006) geïntegreerd om de Federal Register-definitie van WUI (Federal Register 66:751, 2001) voor de aangrenzende Verenigde Staten in kaart te brengen. Deze gegevens zijn nuttig binnen een GIS voor het in kaart brengen en analyseren op nationaal, staats- en lokaal niveau.

Veel managers staan ​​voor de uitdaging om de bezoekersaantallen in de wildernis te monitoren. Deze studie, uitgevoerd in 1991 in Alpine Lakes Wilderness in de staat Washington: (1) geeft schattingen van ontmoetingspercentages door gebruik te maken van verschillende monitoringmethoden, (2) bepaalt de relatie tussen de verschillende metingen van ontmoetingspercentages, en (3) bepaalt de relatie tussen verschillende indirecte voorspellers van ontmoetingspercentages en werkelijke ontmoetingspercentages. Om een ​​beter begrip te krijgen van de relatie tussen deze verschillende monitoringmethoden, is in deze studie gebruik gemaakt van exit-enquêtes, reisdagboeken, observaties van wilderniswachters, getrainde waarnemers, mechanische tellers, trailhead-tellingen en tellingen van parkeerterreinen.

Deze ruimtelijke database van bosbranden die plaatsvonden in de Verenigde Staten van 1992 tot 2015. Het bevat 1,88 miljoen natuurbrandrecords met geo-referentie, wat neerkomt op een totaal van 140 miljoen hectare die is verbrand gedurende de periode van 24 jaar. Gegevens over bosbranden werden verkregen van federale, staats- en lokale brandmeldsystemen. Kerngegevenselementen zijn: ontdekkingsdatum, uiteindelijke brandgrootte en een puntlocatie die minstens zo nauwkeurig is als de sectie Public Land Survey System (PLSS) (raster van 1 vierkante mijl). De gegevens zijn getransformeerd om, waar mogelijk, te voldoen aan de gegevensstandaarden van de National Wildfire Coordinating Group (NWCG). Er werd een elementaire foutcontrole uitgevoerd en overtollige records werden geïdentificeerd en verwijderd, voor zover mogelijk.

Nestecologie van graslandvogels: videovoorbeelden van gedrag

Graslandvogels bouwen nesten op de grond die over het algemeen goed worden gecamoufleerd door omringende vegetatie. Bijgevolg is hun nestecologie moeilijker waar te nemen dan de ecologie van vogels die nestelen in holtes of struiken. Het gebruik van videocamera's om het gedrag van volwassenen en nestvogels vast te leggen, helpt ons begrip van nestecologie te verbeteren. Dit verbetert op zijn beurt onze managementinzichten en vergemakkelijkt het plaatsen van de nestecologie van graslandvogels in de bredere context van de nestecologie van vogels. Elk van de 20 MP4-video's heeft een korte beschrijving in de meegeleverde catalogus. Deze fascinerende video's documenteren de inzichten van de auteurs over de nestecologie van graslandvogels in Wisconsin, VS, en Alberta, Canada.

Federale natuurbrandmanagers willen vaak weten, over grote landschappen heen, waar bosbranden waarschijnlijk zullen plaatsvinden en hoe intens ze kunnen zijn. Deze kaart van het potentieel voor natuurbranden (WHP) is een georuimtelijk rasterproduct dat helpt bij het evalueren van het risico op natuurbranden, of het prioriteren van behoeften op het gebied van brandstofbeheer, over zeer grote ruimtelijke schalen (miljoenen acres). Ons doel was om het relatieve potentieel voor natuurbranden weer te geven dat moeilijk te beheersen zou zijn. Om de 2018-versie te maken, hebben we voortgebouwd op ruimtelijke schattingen van de waarschijnlijkheid en intensiteit van natuurbranden die in 2016 zijn gegenereerd met het Large Fire Simulation-systeem (FSim), evenals op ruimtelijke brandstoffen en vegetatiegegevens van LANDFIRE 2012 en puntlocaties van brand uit FPA (ca. 1992 – 2013). De kaart gebruikt vijf WHP-klassen: zeer laag, laag, gemiddeld, hoog en zeer hoog.

Incidentele en langeafstandswaarnemingen van vogels in de Shoshone-, Toiyabe-, Toquima- en Monitor-reeksen, Nevada

Deze gegevens documenteren detecties van vogels in canyons in vier bergketens in het centrale Great Basin (de provincies Lander, Nye en Eureka, Nevada): de Shoshone Mountains, Toiyabe Range, Toquima Range en Monitor Range. Gegevens werden verzameld tijdens de broedseizoenen 2002-2015 en in 2018. Deze gegevens zijn een aanvulling op die in Fleishman 2019, waaronder detectie van broedvogels tijdens tellingen met vaste straalpunten binnen 100 meter van de waarnemer. De nieuwe gegevens maken een completere documentatie van de samenstelling en verspreiding van de lokale/regionale avifauna mogelijk dan mogelijk is met alleen data met een vaste straal. Gegevens omvatten gedetecteerde soorten, datum van detectie en, in de meeste gevallen, detectiemethode en ofwel coördinaten of een geschatte locatie.

Ooit afgevraagd hoe de wetenschap weet wat ze weet? Meestal door na te denken over waarnemingen aan de natuur, ook wel data genoemd. De wortels van ons onderzoek liggen in de gegevens die we verzamelen. Het op korte termijn delen van onderzoeksdata is belangrijk voor de transparantie en reproduceerbaarheid van de onderzoeksresultaten die onze wetenschappers publiceren in onderzoekspapers. Het bewaren van deze gegevens voor langdurig gebruik is belangrijk om de gegevens voor meerdere doeleinden te kunnen hergebruiken. Het FS Research Data Archive biedt een catalogus van honderden onderzoeksdatasets gefinancierd door Forest Service Research and Development (FS R&D) of door het Joint Fire Science Program (JFSP). Van bijzonder belang is dat onze collectie langetermijndatasets bevat van een aantal Forest Service Experimental Forests, Ranges en Watersheds.

Gegevenspublicaties die in de catalogus worden vermeld, zijn openbaar beschikbaar bij ons of bij een andere wetenschappelijke gegevensopslag (de pagina met de publicatiebeschrijving bevat een link naar de locatie van de dataset als deze zich in een andere opslagplaats bevindt). Elke gepubliceerde dataset wordt geleverd met een complete set metadata (datadocumentatie) en andere informatie die de wetenschapper belangrijk vond om de data te begrijpen en succesvol te gebruiken. De meeste gegevenspublicaties die we hebben uitgebracht, kunnen worden gedownload, andere hebben een databasequery-interface om u te helpen dat deel van de grote gegevensset te krijgen dat voor u van belang is. Sommige gegevens zijn ook beschikbaar via een kaartenservice. Bekijk de catalogus en ontdek of er gegevens voor u tussen zitten!

We raden u aan gebruik te maken van onze datapublicaties! We vragen u wel om het werk van onze wetenschappers te erkennen door het citaat te gebruiken dat bij elke datapublicatie wordt geleverd. Een voorbeeld en meer informatie vindt u in de Gebruiksvoorwaarden.


Wat is GIS?

Geografische informatiesystemen (GIS) slaan gegevens op, analyseren en visualiseren voor geografische posities op het aardoppervlak. GIS is een computergebaseerd hulpmiddel dat ruimtelijke relaties, patronen en trends onderzoekt. Door geografie te verbinden met gegevens, neemt het gegevens beter waar met behulp van een geconceptualiseerd raamwerk dat de mogelijkheid biedt om geospatiale gegevens vast te leggen en te analyseren.GIS is geïmplementeerd in meerdere technieken, processen, methoden en technologieën. Het is verbonden met verschillende operaties en tal van toepassingen, die betrekking hebben op: business, management, planning, transport/logistiek, verzekeringen, telecommunicatie en engineering. GIS-systeem kan worden gezien als een samensmelting van 5 componenten namelijk hardware, software, data, methoden en mensen.


Lokaal met wereldwijd verbinden: geografische informatiesystemen en ecologische voetafdrukken als hulpmiddelen voor duurzaamheid

Instrumenten die de betrokkenheid van het publiek bij duurzaamheid ondersteunen, zijn essentieel voor lokale duurzaamheidsplanning. Dit onderzoek onderzoekt het vermogen van twee op geografische informatiesystemen (GIS) gebaseerde tools om de discussie over duurzaamheid in een voorstedelijke context te bevorderen. Voor zeven stadsdelen in de buitenwijken van Montreal werden een lokale tool voor ecologische voetafdruk en een milieuatlas voor de gemeenschap (een online kaartsysteem met een milieuthema) gemaakt. Variaties van beide tools zijn gebruikt om duurzaamheidsinspanningen te ondersteunen, maar het gebruik ervan is niet breed geëvalueerd. Dit onderzoek, dat werkt vanuit een GIS (PPGIS)-raamwerk voor publieksparticipatie dat de krachtige invloed van gegevensrepresentatie erkent, maakt gebruik van focusgroepen om te evalueren hoe goed deze tools voldoen aan drie criteria die naar voren zijn gekomen uit de literatuur over publieke betrokkenheid bij duurzaamheid: onderlinge afhankelijkheid tussen systemen, reflexiviteit over persoonlijke en sociale besluitvorming en interacties over ruimtelijke schalen heen. Hoewel de atlas nuttig blijft voor het bespreken van lokale ruimtelijke bijzonderheden, bleek dat de ecologische voetafdruk mensen hielp de onderlinge verbanden tussen systemen te zien, lokale en mondiale aspecten van duurzaamheid te integreren en na te denken over de waarden en veronderstellingen die ten grondslag liggen aan de huidige sociale en economische structuren.

Las herramientas que concuerden con el compromiso público por la sostenibilidad son esenciales para la planeación local de la sostenibilidad. Een onderzoek naar de mogelijkheden van herramientas en onderliggende informatie over geografische (SIG) voor de promotor van de discussie over sostenibilidad in de context van suburbano. Een lokale herramienta van ecologie en een atlas ambiental de la comunidad (sistema de mapeo en red etiquetado ambientalmente) fueron creados para siete barrios suburbanos de Montreal. Algunas varianten de ambas herramientas se han utilizado para ayudar en esfuerzos de sostenibilidad, pero tal uso no ha sido suficientemente evaluado. Trabajando en un marco SIG de participación pública (PPGIS) que reconoce la poderosa influencia de la representación de los data, esta investigación utiliza grupos focales para evaluar qué tan bien estas herramientas responden a tres han criterios ove sostenibilidad: interdependencia entre sistemas, reflexibilidad acerca de la toma personal y social de decisiones, en interacciones a través de escalas espaciales. Een la vez que el atlas sigue siendo ventajoso para la discusión de especificidades espaciales locales, se descubrió que la huella ecológica a la gente a la interconexiones entre sistemas, integrale aspectos locales ibis globales de la huella que subrayan las actuales estructuras sociales y económicas


Bekijk de video: Adding XY Data to ArcGIS